Župnija Celje Sveti Duh

Ob Koprivnici 1
3000 Celje
Slovenija

(03) 492 77 40 (telefon)
(fax)

www.zupnija-svduh.si
pisarna@zupnija-svduh.si

Župnik mag. Srečko Hren srecko.hren@gmail.com

več informacij
pišite nam

Najdi na strani

Prihajajoči dogodki

Ni napovedanih posebnih dogodkov.

Svete maše danes

Nedelja, 18. 3. 2018
08:00
za župljane in dobrotnike cerkve
10:00
za   starše Jožeta in Jožico ter brata Henrika Jankovič
za   Jožeta, brata Franca, mamo Prevolnik
za   Matija in Slavico Šprem, Jagico Jakše, Katica Sajko ter za Jožeta Šprem
18:00
za   Jožeta Krulec, Jožeta Turnšek
za   Pepco – obl. in Franca Krajnc, Konrada-obl. in Katarino Oplotnik in vse Zidarjeve in Sonjo Repas

Na današnji dan

Nedelja, 18. Marec. 2018 Za današnji dan ni vnosov v koledarju imen.
najdi svoje ime

Življenje župnije

SVETE MAŠE v naši cerkvi so:

  • ob nedeljah in praznikih ob 8., 10. in 19. uri (pozimi ob 18. uri)
  • ob delavnikih ob 19. uri (pozimi ob 18. uri), razen srede, ko je sv. maša ob 8. uri

Cerkev je ogrevana.

Uradne ure v župnijski pisarni

Vedno ste dobrodošli, dopoldan je skoraj vedno kdo v pisarni. Popoldan poteka verouk, pogrebi ... Gotovo pa me najdete pred in takoj po večerni sv. maši.

Možnost za spoved

imate ponavadi vsako nedeljo pred prvo sv. mašo, ki je ob 8. uri, sam pa bom v spovednici tudi vsak prvi četrtek, petek in soboto v mesecu pred večerno sv. mašo. 

KRSTI, POROKE...

KRSTI so vsako prvo in tretjo nedeljo v mesecu takoj po 10. sv. maši (okoli 10.50). To ni kaprica duhovnika, ampak je to realna potreba, da sta ta dva datuma fiksna, zaradi drugih duhovnikovih obveznosti drugih nedelj. Za prvega otroka je obvezna priprava na sv. krst, ki poteka za vse mesto v župniji Celje - sv. Jožef. Več si lahko ogledate na: www.dom-sv-jozef.si. V župnijo pridite vsaj mesec dni prej, da se o vsem pogovorimo. Ker se veliko staršev obrača na nas prek spleta, prosim, da ko sprašujete o krstu, navedete nekatere podatke, ker jih potrebujem, da vidim, kje in kako stvari so glede krsta otroka: ime otroka; kje bivate; je to prvi otrok. Če stanujete v drugi župniji in bi želeli krstiti otroka v naši župniji, potrebujem dovoljenje vašega župnika za krst v drugi župniji. Vse ostale podatke in o vsem se pogovorimo na srečanju.

PRVO SVETO OBHAJILO IN PRVA SVETA SPOVED. Otroci gredo k prvemu sv. obhajilu na koncu 3. razreda, ob rednem obisku verouka.

SVETA BIRMA - otroci gredo k sv. birmi na koncu 8. razreda, po rednem obiskovanju verouka.  

Za POROKO se oglasite vsaj nekaj mesecev do pol leta prej. Če sprašujete prek elekstronske pošte, potrebujem najprej izvedeti podatke: kje imate bivališče oziroma v katero župnijo spadate. Če spadate v drugo ini se želite poročiti v naši župniji, potrebujem Dovoljenje za poroko v drugi župniji. Prav tako potrebujem oba krstna oziroma samska lista, ki jih dobite v župniji, kjer sta se krstila. Krstna oziroma samska lista ne smeta biti starejša od 6 mesecev. Za pare je obvezen tudi tečaj pred poroko, ki za vse mesto Celje in druge poteka v župniji Celje - sv. Jožef. Na njihovi spletni strani imate razpored datumov. Datumi visijo tudi na naši oglasni deski.Sicer pa moramo najprej sesti in se začeti pogovarjati.

Če je kdo v družini BOLAN ali OSTAREL in ne more v cerkev, pokličite duhovnika na dom vsaj za božič in veliko noč; lahko se dogovorimo tudi za reden obisk duhovnika pri bolnih in ostarelih za vsak prvi petek v mesecih; v težki neozdravljivi bolezni pokličite duhovnika nekoliko prej, da se podelijo zakrament bolniškega maziljenja oziroma podeli popotnico za nebesa, sicer ima duhovnik slabo vest, če kdo čaka na zadnji trenutek in ima duhovnik obveznosti in ga ne dobite. Če je bolnik v bolnišnici Celje ali Vojnik, pokličite bolniškega kurata, ki pa je na voljo vedno (03) 548-37-04, 041-346-310 ali mene (župnika) v župnišče (03) 492-77-40.

mag. Srečko Hren, župnik

SODELUJMO - ZMAGUJMO!


Obvestila

Nedelja 18. Marec 2018
Tiha nedelja, papežka nedelja

5. obletnica nastopa službe papeža.
(objavil: žpk Srečko Hren)

 
Ponedeljek 19. Marec 2018
Praznik sv. Jožefa

Sv. maše so kot v nedeljo.
(objavil: žpk Srečko Hren)

 
Četrtek 15. Marec 2018
Postni nagovori

Vabljeni po sv. maši v župnijsko dvorano na postno razmišljanje o trpljenju v Janezovem evangeliju.
(objavil: žpk Srečko Hren)


Misel dneva

" Ni mi lahko sprejeti človeka v stiski, biti z njim odkritosrčen. Lažje mu je dajati z razdalje, lažje je zanj kaj storiti. "
(Jean Vanier)